Nieuws

Bott veilig cursusWeer zijn er diverse monteurs gecertificeerd als inbouwspecialist! Bott is vooral bezig met uw veiligheid.

Een kast ontwikkelen en testen is één, maar veilig inbouwen is natuurlijk het aller belangrijkste.
Alle kasten en diverse merken worden gekeurd en ingebouwd, maar wie zegt dat deze op de juiste manier worden ingebouwd?

Bott test de kasten doormiddel van botsproeven en vele andere test methodes. Doormiddel van deze studie, wordt er een inbouw-voorschrift geschreven, echter moet deze wel worden nageleefd. Hierdoor hebben wij een aantal jaren geleden een inbouwscholing in het leven geroepen. Deze scholing wordt gehouden in de fabrieken van Bott Duitsland en duurt 3 dagen! In deze dagen leren de monteurs allen over veiligheid en inbouw.

De cursus begint met een hoofdstuk theorie, waar alle methodes als het gaat om bevestiging worden doorgenomen.een popnut of popnagel, en moet deze dan open of gesloten zijn en wat zijn dan de gevolgen, zijn de onderdelen die bestudeerd worden. Maar ook wordt er gekeken naar de effecten van eigenbouw. wat gebeurd er met een houten inrichting bij een botsing?

Uiteraard bestaat de cursus ook over een praktijk gedeelte. Hier gaan we zelf een kast monteren en demonteren.Het zetten van beugels die bij Bott 2x 45 graden gezet worden, om de impact op de kasten te reduceren bij een crash wordt zorgvuldig doorgenomen. Maar ook de juiste bevestiging materialen en de afwerking wordt goed bestudeerd en doorgenomen.kortom, uw veiligheid staat voorop!

Klik hier voor een indruk van deze cursus.

Bott Nieuws