Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Biedt een aluminium bedrijfswageninrichting je voordelen?

maandag 13 juni 2016
Vroeger maakte men bedrijfswageninrichtingen veelal van hout. Dit maakte een prima constructie die makkelijk aan te passen was naar de wensen van de klant. Nu is er de afgelopen jaren veel vooruitgang geboekt op het gebied van productontwikkeling. Zo ook bij de bedrijfswageninrichtingen. Bij Bott maken we tegenwoordig gebruik van volledig uit aluminium vervaardigde onderdelen voor het samenstellen van een Bott Vario bedrijfswageninrichting. Dit geldt tevens ook voor onze Bott Cubio bedrijfsinrichtingen.
Maar waarom nu de keuzen voor aluminium? In dit blog artikel leggen wij dit jou graag uit.Makkelijk te bewerken

Net zoals hout heeft aluminium de eigenschap dat het makkelijk te bewerken is. Natuurlijk hebben wij hier andere machines en gereedschappen voor nodig als voorheen met een houten inrichting. Doordat dit metaalsoort makkelijk te bewerken is zijn de mogelijkheden eindeloos en kunnen wij voor elke klus een perfecte inrichting maken die voldoet aan de wensen van de klant en naadloos past in iedere bedrijfswagen.

Gewichtsbesparing

Hout is relatief zwaar en dat bracht het probleem met zich mee dat wanneer je een volledige bedrijfswageninrichting gemaakt had, de bedrijfswagen aanzienlijk zwaarder werd. Door het toepassen van een volledig aluminium inrichting reduceren wij het gewicht enorm. Met als resultaat dat de bedrijfswagen veel minder zwaar wordt en hierdoor vele malen milieuvriendelijker is dan voorheen. Wat ook voor jou zeer voordelig is! Wat zijn dan die positieve gevolgen van een lichtere bedrijfswagen inrichting? • Minder brandstofverbruik • Minder co2 uitstoot • Meer nuttig laadvermogen • Meer veiligheid door kortere remweg

Veiligheid

Wat we natuurlijk niet mogen vergeten is de stevigheid van dit metaalsoort. Door een goede bewerking en verwerking in jouw bedrijfswagen geeft een Bott Vario bedrijfswageninrichting tevens extra stevigheid aan het voertuig. Bij Bott hebben wij diverse bedrijfswagens voorzien van onze inrichtingen laten testen op veiligheid. Deze test zijn uitgevoerd door een gerenommeerd instituut en heeft Bott een ECE R44 certificaat opgeleverd. Jezelf overtuigen van onze veiligheid? Kijk dan eens naar de crashtest video! Meer over de veiligheid van onze Bott Vario inrichtingen vindt je hier.
Laden
Laden