Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Rijden in de winter hier volgen onze tips

maandag 13 juni 2016
De temperaturen dalen langzamerhand en de winter komt er aan. Met de veranderingen van de seizoenen verandert er namelijk ook een hoop voor ons als bestuurders. Hoe ga je om met gladde en of natte wegen.
Het is al goed te merken als je ‘s morgens in je bedrijfswagen stapt. In deze tijd van het jaar staat de zon erg laag en kun je hiervan erg veel last van hebben tijdens het autorijden. We schreven al eerder dat een goede zonnebril een oplossing is. Maar als je er bewust van bent dat de andere weggebruikers hier ook van last hebben is het van belang dat je geen risico’s neemt.

Naast je ruitenwissers hebben we nog een aantal tips voor je:

Koop een wintersetje, dit wintersetje hoort een ijskrabber, antivries, slotontdooier etc. te hebben.

Leg winterbanden op jouw bedrijfswagen, dit verbeterd uw grip en voorkomt extra slijtage aan uw zomerbanden. Over het wel over niet laten monteren van winterbanden zijn een aantal fabels. Vijf hiervan hebben wij behandeld, lees hier het artikel:

  • Bandenspanning en profiel checken, ook dit zorgt er voor dat u voldoende grip onderweg hebt. Wil je graag meer weten over het controleren van je banden? Lees dan dit blogartikel.
  • Check voor je vertrek de verlichting, tijdens een sneeuw of regenbui is je zicht minder en is goedwerkende verlichting van groot belang op jouw bedrijfswagen.
  • Controleer de accu en koelvloeistof, het laatste wat je wil is stil komen te staan in koude weersomstandigheden. (De zelfontlanding van een accu gaat sneller tijdens lage temperaturen. Vermijd daarom het rijden van korte stukjes, hierdoor komt de dynamo niet voldoende in beweging om de accu bij te laden).
  • Smeer je rubbers in en vul antivries bij.

  

Tot slot: Wat moet je vooral niet doen tijdens winterse omstandigheden:


  • Zet je bedrijfswagen tijdens koude weersomstandigheden niet op de handrem deze kan vast vriezen. Zet de bedrijfsbus daarom in de versnelling als het gaat vriezen.
  • Giet bij een bevroren autoruit er geen water over, dit kan ervoor zorgen dat de ruit wederom bevriest en dat kan leiden tot een ruitbreuk.
  • Vermijd korte ritjes, deze ritjes zijn zeer belastend voor de accu. De olie vervuilt enorm en je motor loopt vrijwel altijd tijdens een kort ritje in de opwarmfase. Dit kan ervoor zorgen dat de volgende start aanzienlijk wordt bemoeilijkt. Wil je al onze blogartikelen lezen ga dan naar onze website! Wij wensen je veilige kilometers toe !

Laden
Laden