Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Duurzaamheid en je bedrijfswagen – meer dan elektrisch

woensdag 4 januari 2023
Praat je over mobiliteit en auto’s, dan praat je anno 2023 over elektrisch. Het is ook als ondernemer niet te missen dat de push naar elektrisch rijden richting de komende jaren significant is. En hoewel zich dat vooralsnog wat harder richt op de particuliere en leaserijder, is dit een ontwikkeling die ook in bedrijfswagens niet ver weg is.
Het thema duurzaamheid is dan ook niet nieuw. Niet in mobiliteit, maar zeker ook niet in andere takken van sport. En toch is duurzaam soms maar moeilijk te grijpen. Daarom in dit blog een concreter kijkje in de duurzaamheidsaspecten van onze bedrijfswageninrichting.
Meer dan alleen bedrijfswageninrichting. 
Dat lees je op onze website; “Veel meer dan alleen bedrijfswageninrichting”. En dan praten we nog niet eens over duurzaamheid. We hebben het dan over daadwerkelijke inrichting en slim gebruik van je wagen, in plaats van gewoon rekken. We praten over een inrichting die volledig is toegespitst op jou, je werk, je voertuig en je voorkeuren.
En een deel van die mogelijkheden, passen wel degelijk in het duurzaamheidsbeeld dat we zoeken (en doen dat eigenlijk al jaren..).
  • Lichtgewicht
Een zwaar beladen auto of wagen vraagt meer brandstof, wat die brandstof ook is. Het lage gewicht van onze inrichtingen (en denk daarmee niet dat het afdoet aan kwaliteit of stevigheid!) is vanuit een duurzaamheidsoogpunt een groot voordeel. Lichtgewicht oplossingen met zo min mogelijk effect op je brandstofverbruik en CO2 uitstoot. Wel zo slim.
 
  • Maximale sterkte 
De modulaire opbouw van onze oplossingen, die dus zorgen dat een oplossing ook altijd JOUW oplossing is, zijn gemaakt van aluminium en aangevuld met individuele kunststofelementen. Zo wordt dat lage gewicht wat we net noemden, afgemaakt met maximale sterkte voor een inrichting die lang meegaat en doet wat hij moet doen.
Een robuuste oplossing die lang meegaat, vraagt weinig aandacht of vervanging/reparatie. En ook DAT is duurzaamheid, doordat verspilling en extra gebruik van materiaal wordt tegengegaan.
En wist je dat, na zo’n lange levensduur, de materialen die moeten worden verwijderd zich goed laten recyclen?
 
  • Slim gebruik van ruimte
Naast dat je natuurlijk vooral je werk goed en eenvoudig en efficiënt wilt kunnen doen, is het optimale gebruik van ruimte in je auto ook van groot belang.
Naast dat je hiermee eenvoudiger je werk goed kunt doen, zorgt het er ook voor dat je bijvoorbeeld minder ritten nodig hebt, efficiënter kunt zijn in je werk en route, maar ook dat een kleinere wagen volstaat voor het werk dat je doet. Het benutten van de ruimte die je hebt op de meest slimme, effectieve manier, heeft eindeloze voordelen voor jou als ondernemer. En dat stukje duurzaamheid, pak je dus ook net even mee.
Duurzaamheid en ondernemerschap
We schreven het al; duurzaamheid is een niet te missen thema in onze samenleving. Soms maak je je daar echt hard voor, omdat het dichtbij je staat. Soms overschaduwt het je mogelijkheden als ondernemer. In welke hoek je ook zit; bij bott proberen we met een oplossing volledig op maat, met aandacht voor de juiste details (voor jou en de omgeving) te zorgen voor een bedrijfswageninrichting die bij je past. Op alle fronten.
Meer weten over bedrijfswageninrichting en hoe we de ideale match maken tussen jouw vraag en de mogelijkheden? Je leest hier meer over onze systemen en natuurlijk helpen we je graag verder!
 
 
 
 
 
Aan het laden
Aan het laden