Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Waar op te letten bij rijden in de regen

dinsdag 17 september 2019
Een drukke ochtendspits en een nerveuze avondspits de herfst is weer in beeld. Meestal regent het in de herfst meer (tegenwoordig kun je daar eigenlijk niets meer over zeggen) en wordt het vroeger donker. De fileproblemen nemen weer toe, logisch want met regenachtig weer neemt men sneller de auto. Niet iedere bestuurder gaat even makkelijk om met het rijden in de regen. Dus vandaag in ons blog, tips voor het rijden in de regen.


Een drukke ochtendspits en een nerveuze avondspits de herfst is weer in beeld. Meestal regent het in de herfst meer ( tegenwoordig kun je daar eigenlijk niets meer over zeggen ) en wordt het vroeger donker. De fileproblemen nemen weer toe, logisch want met regenachtig weer neemt men sneller de auto. Niet iedere bestuurder gaat even makkelijk om met het rijden in de regen. Dus vandaag in ons blog, tips voor het rijden in de regen.

Breng je snelheid terug en houd afstand
De meest voor de hand liggende tip. Door een mindere snelheid kun je veel beter en sneller reageren op onverwachte gebeurtenissen. De kans op aquaplaning is door een lagere snelheid ook minder.

Rij niet door plassen
Je ziet het overal wel gebeuren automobilisten die met opzet door plassen met water rijden. Hierdoor is het risico op aquaplaning enorm.

Zorg voor goede banden
Controleer de profieldiepte van je banden. Als je met zomer- of 4 seizoenenbanden rijdt, raden wij een minimale profieldiepte van 3 mm aan. Voor winterbanden is dat 4 mm.

Rij niet met cruise control
Het gebruik van cruise control kan de reactietijd tot remmen en gas geven nadelig beïnvloeden. Gebruik die bij slechte weersomstandigheden dus niet.

Volg het spoor van je voorganger
Als je in de regen rijdt, probeer dan in hetzelfde spoor als je voorganger te rijden. De auto voor je, heeft namelijk net met zijn wielen het laagje water op de weg al verplaatst en zo heb jij dus automatisch een beter berijdbare weg.

Gebruik je airco en achterruitverwarming
Doordat je bijna niets ziet door condensvorming kun je de binnenkant snel condensvrij maken d.m.v. je airco en achterruitverwarming.

Hoe om te gaan als je auto slipt?
Mocht je om een of andere reden toch in de slip raken, laat dan het gaspedaal en rem helemaal los. Probeer vervolgens weer langzaam te remmen. Indien de auto blijft slippen, trap dan de koppeling zo ver mogelijk in en draai het stuur in de richting waar je naar toe wilt. Let op: ga absoluut nooit op de rem staan.
Aan het laden
Aan het laden