Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Een bedrijfswagen aanschaffen…hier volgen enkele tips

maandag 13 juni 2016
Je bent ondernemer en voor de uitvoering van je werk heb je een auto / bus nodig. Om jezelf en materiaal en/of producten mee te vervoeren. Samengevat: er moet een bestelauto, bedrijfswagen of hoe je het ook mag noemen, komen. Waar moet je dan op letten, als je een bedrijfswagen aanschaft?De belangrijkste vraag is natuurlijk: Wat ga je met de bedrijfswagen precies doen. Hoeveel kilometers ga je er mee rijden. Zijn het lange afstanden of juist korte afstanden. Wat moet je meenemen in je bedrijfswagen.


Herhalingsaankoop

Neem de tijd om je te oriënteren en je hierin te laten adviseren. Ook als je al een bestelauto hebt. “Veel ondernemers zijn vrij loyaal op het moment dat men tevreden is over zijn of haar bedrijfsauto en dealer. Een ondernemer kiest dan ook niet alleen voor hetzelfde merk maar ook vaak voor dezelfde dealer” zegt On the Road TV presentator Jan-Willem van den Akker. “Een tevreden klant kiest al snel voor hetzelfde merk of type. Zeker bij een onderneming met meerdere bedrijfswagens. Dat geldt hetzelfde voor een bedrijfswageninrichting. Als je tevreden bent over de kwaliteit en veiligheid van je inrichting is overstappen naar een andere inrichting niet gebruikelijk ”.
Het aanbod bestelauto’s verandert alleen wel continu. Het is daarom aan te raden om goed te kijken wat er in de markt beschikbaar is en wat bij jou, jouw bedrijf en werkzaamheden past.

Bespreek de aankoop ook met de op of inbouwer

Samen met je personeel, merkdealer of garage bepaal je welke bestelwagen de basis vormt voor wat straks jouw bedrijfswagen wordt. Het kan handig zijn een leverancier van op of inbouwmogelijkheden bij het aankooptraject te betrekken.
 
De opbouw kan namelijk bepalend zijn voor de keuze van bijvoorbeeld de juiste wielbasis. Rekken, stellingen en isolatie hebben daarnaast invloed op het laadvermogen. Er zijn zoveel mogelijkheden! Laat je daarom goed adviseren.

Leasen of kopen

Voor de aankoop van een bedrijfsbus zul je in één keer een grote som geld op tafel moeten leggen. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is wil of kun je wel zo’n groot bedrag betalen? Is het lastig om in één keer een nieuwe bedrijfswagen te kopen, dan kom je al snel uit bij leasen.

Bij leasen blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij. Deze betaalt dan ook voor zaken als onderhoud, belastingen en schadeverzekeringen. De leasende ondernemer betaalt een vast bedrag per maand voor zijn auto van de zaak. Er is sprake van off balance in dit geval omdat een geleased object niet op de balans komt te staan. Off balance heeft als voordeel dat solvabiliteit van de onderneming verbeterd wordt.
 
Aan het laden
Aan het laden