Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Waarom kiezen voor een gecertificeerd inbouwcentrum?

maandag 13 juni 2016
Je hebt reeds een nieuwe bedrijfsauto aangeschaft en nu ben je aan het kijken wie daar die prachtige inrichting in mag maken? Dit is lijkt soms een moeilijke keuze. Veel aanbieders, zelf doen/laten doen, prijs, kwaliteit, veiligheidstesten, certificaten, hout/aluminium, op maat of kant en klaar…. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Je ziet de bomen door het bos niet meer, maar je wilt toch graag een goede keuze maken. In deze blog willen wij hier graag meer duidelijkheid in scheppen voor jou.

In basis gaan we er van uit dat iedereen zijn eigen veiligheid erg belangrijk vindt. Bij de aanschaf van de nieuwe bedrijfsauto heb je er zeer waarschijnlijk, wellicht onbewust, een gekocht die tegenwoordig voorzien is van meerdere airbags en vele andere veiligheidssystemen zoals ABS.

Hopelijk hoef je hier nooit gebruik van te maken, maar het is wel een prettig gevoeld dat je in een veilige auto zit. Dit gevoel wil je natuurlijk niet te niet doordat je de verkeerde keuze maak bij de aanschaf van de inrichting voor de bedrijfsauto.

Maar wat is dan het belangrijkste waar je op moet letten als je een bedrijfswageninrichting gaat aanschaffen?


Vele aspecten zijn belangrijk, maar met stip op één staat de keuze voor een gecertificeerd inbouwcenter. Medewerkers van inbouwcenters van Bott krijgen een meerdaagse training op het hoofdkantoor in Duitsland. Bij een goede afronding van deze training wordt een certificaat op naam afgegeven als bewijs van de kundigheid van de inbouwer. Zo ben je als klant verzekerd van een goed ingebouwde inrichting.

Daarnaast zijn er ook verschillende fabrikanten van bedrijfsauto’s welke certificaten afgeven aan fabrikanten van bedrijfsauto inrichtingen. Bij Bott hebben wij nagenoeg alle mogelijke certificaten in handen, te kennen van:

  • Opel
  • Volkswagen
  • Renault
  • Mercedes-Benz
Waar ook op gelet dient te worden is of de inrichting zelf getest is op veiligheid bij een ongeluk. Dit verzekert je van een stevige / veilige inrichting welke bij een ongeluk geen gevaar veroorzaakt voor de bestuurder en passagiers. In de volgende video kun je de opnames zien van een dergelijke crashtest, klik hier.

Samengevat; ga niet zelf aan de slag met het in elkaar timmeren van een houten inrichting, kies voor een erkende en gecertificeerde inbouwcentrum. Zij geven ook garantie op de inrichting. Tevens heb je naast standaard oplossing ook de keuze voor maatwerk, een inrichting speciaal afgestemd op jouw wensen!
Een geteste inrichting die door een gecertificeerd bedrijf wordt ingebouwd is per definitie niet duur, zeker niet als het om je eigen veiligheid gaat!


Aan het laden
Aan het laden