Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Juiste werkbank

maandag 13 juni 2016
Wanneer je een bedrijf opnieuw gaat inrichten kunnen nieuwe werkbanken niet ontbreken. Je komt ze op veel plekken tegen, in een magazijn, werkplaats of natuurlijk op het kantoor. Afhankelijk van de werkzaamheden die er aan gebeuren moet hij voldoen aan diverse eisen, maar welke werkbank past nu het beste bij jouw wensen?
In de dit blogartikel gaan we hier verder op in en geven duidelijkheid over de vele verschillende mogelijkheden die er zijn.


Het belang om een werkbank te kiezen die goed aansluit op de werkzaamheden die er aan moeten gebeuren is zeer groot. Het zorgt niet alleen voor een hogere productiviteit, maar draagt daarnaast ook nog eens bij aan het welzijn van de werknemers. Ergonomie staat centraal hierin.

Veel opbergruimte of maximaal werkblad

Naast dat je de werkbank natuurlijk gaat gebruiken om aan te werken kan het ook zeer prettig zijn wanneer er op, onder of boven de werkbank, ruimte is om (klein)materiaal op te bergen. Een opgeruimde werkplek draagt bij overzicht. Voor het opbergen van materiaal zijn vele mogelijkheden. Van lades tot complete kasten onder een werkbank of natuurlijk een achterwand waaraan je bakjes kan hangen. Met zogenaamde ‘systeemwerkbanken’ ben je heel flexibel, deze kun je zo goed als geheel zelf samenstellen. Daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid voor een op maat gemaakte inrichting.

Verstelbaarheid van de werkbank

Voor een ergonomische werkplek kan het zeer prettig zijn als je de werkbank kunt verstellen in hoogte. Zo is hij aan te passen aan de werknemer die er aan moet werken. Zeer geschikt voor zowel staand- als zittend werk.

Draagkracht van de werkbank

Sterk afhankelijk van de werkzaamheden, waarvoor de werkbank ondergrond moet bieden, is het van belang te kijken naar de maximale belasting. Voor normaal/regelmatig gebruik is een belasting tot ongeveer 500kg vaak meer dan voldoende. Voor zwaardere omstandigheden dien je er dus rekening mee te houden dat de werkbank hier wel geschikt voor moet zijn. Geeft dit altijd aan wanneer de werkbank zeer zwaar belast gaat worden.

Verrijdbaar of vast?

Het is een vrij eenvoudige keuze, maar denk er wel goed over na. Wil je een werkbank die op en vaste plekt komt te staan of moet hij verrijdbaar zijn? Zo ja, kies dan voor een werkbank op wielen. Deze kunnen ook vast gezet worden, maar toch altijd iets minder stevig dan een werkbank zonder wielen. De werkbanken bij Bott voldoen altijd aan de drie kernwaardes: • Hoge kwaliteit • Functioneel ontwerp • Compromislos We zetten in op hoge robuustheid, stabiliteit en levensduur. Met een oplossing van Bott kies je voor een tijdloze oplossing, in modules en/of maatwerk, met hoge draagkracht, mooi van vorm, solide en praktisch. Samen kijken naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op. Of neem alvast een kijkje op onze webshop.

Aan het laden
Aan het laden