Bott Vario Veiligheid

lga gs logoHet bedrijfswageninrichting systeem van Bott Vario is zorgvuldig getest. Door middel van crashtests met verschillende modellen auto's is bewezen dat Bott Vario een uitermate veilige bedrijfswageninrichting is. Alles is gemaakt voor functioneel gebruik en veiligheid tijdens het werk en vervoer. De servicepartners van Bott Nederland BV zijn allen door Bott Duitsland gecertificeerde inbouwstations.

Veiligheidstest

Om de verschillen en veiligheid goed te onderzoeken, is de Bott inrichting op gecertificeerde wijze gemonteerd en getest.
Deze testen zijn uitgevoerd onder zeer zware omstandigheden. De geteste inrichting was voorzien van een 500kg belading, zoals dit in de praktijk voorkomt. Na de montage en de belading is het voertuig op een testbank gezet voor een crash simulatie. Hier wordt een frontale botsing gesimuleerd met 50km/h. Bij deze test komen er inmensen krachten vrij op voertuig en inrichting die overeen komen met 20G. Na de test is de inrichting grondig geinspecteerd en voor zowel als de bestuurder als de passagier naast hem veilig bevonden. Met succes is er dan ook het certificaat ECE R44 afgegeven.
Deze test wordt bijvoorbeeld ook uitgevoerd voor het testen van kinderzitjes. Beoordeel zelf, bekijk de Crashtest video.

Verder zijn er ook de diverse tests gedaan met bedrijfswagenfabrikanten, hieronder een voorbeeld van de diverse certificaten als resultaat:

Gecertificeerde inbouw

Gezien de producten van onze fabrikant Bott op een bepaalde wijze zijn getest, worden wij verplicht de inrichtingen ook op diezelfde wijze te monteren. De theorie is dat de inrichtingen volgens zeer strenge eisen gekeurd worden maar dit garandeert niet dat wanneer een derde de inrichting installeert, dit de veiligheid van de chauffeur ten goede komt. Hierdoor is de eis van Bott dat de inbouw door een gecertificeerd bedrijf geschiedt. Onze inbouwpartners hebben dan ook een opleiding bij de fabriek in Duitsland gevolgd en hierdoor de titel van gecertificeerd montage specialist verkregen. Door deze certificering kunnen wij de chauffeur nog meer veiligheid bieden.

tuv certificaatTuV Certificaat
banner certificaatInbouwcertificaat

De chauffeur is uw verantwoordelijkheid

pdfGas en transport!
pdfDe werkplek veilig?

Vario Veiligheid