Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Kan ik mijn bedrijfswageninrichting overbouwen?

dinsdag 25 juli 2017
Je bent zzp’er of bijvoorbeeld wagenparkbeheerder bij een groter bedrijf waar jullie meerder bedrijfswagens hebben rijden welke voorzien zijn van een inrichting, maar deze bedrijfswagen(s) zijn aan vervanging toe…. Dit geldt eigenlijk nog niet voor de bedrijfswageninrichting, deze is nog in goed staat, zonde om weg te doen. Het is toch een extra investering geweest bij of na de aanschaf van de bedrijfswagen. Je zult je dus afvragen, kan ik mijn huidige bedrijfswageninrichting overzetten in mijn nieuwe bedrijfswagen?


Als we gaan kijken naar de markt van bedrijfswageninrichtingen zien we veel verschillen. Van zelf getimmerde inrichtingen tot volledig op maat gemaakte/samengestelde lichtgewicht oplossingen zoals die van Bott. Naast de veiligheid zitten er ook andere verschillend in deze twee uiterste.

Om eerst even kort terug te komen op die veiligheid. Het is absoluut niet aan te raden om zelf een inrichting te timmeren. Bij een aanrijding zijn de gevolgen van een dergelijk onveilige inrichting niet te overzien. Dit dan niet alleen voor de inrichting zelf, maar ook voor al het materiaal dat je vervoert.

Bij een op maat gemaakte inrichting is er op gelet dat al het te vervoeren materiaal goed op te bergen is. Denk bijvoorbeeld aan relatief zwaar gereedschap als boormachines en dergelijk. Het is belangrijk dat je deze in een afgesloten kast opbergt zodat het bij een aanrijding niet door je bedrijfswagen heen vliegt en voor onoverzienbare gevolgen zorgt.

Terugkomend op de mogelijkheden tot het overbouwen. Als je na de aanschaf van je huidige bedrijfswagen de keuze hebt gemaakt voor een (op maat gemaakte) lichtgewicht inrichting van bijvoorbeeld Bott, dan zijn er voldoende mogelijkheden om deze over te (laten) zetten in je nieuwe bedrijfswagen. Het voordeel van een dergelijke inrichting is dat deze opgebouwd is uit diverse basismodules welke door toevoeging van extra modules en accessoires uitgebreid wordt tot een op maat inrichting. Door deze gebruikte modules te herindelen, en wanneer nodig aan te vullen, kan deze aangepast worden aan de ruimte in je nieuwe bedrijfswagen. Zo kan een goed bedrijfswageninrichting bij wijze van spreken dus eigenlijk wel een leven lang mee gaan!

Heb jij nog niet zo’n flexibele, doordachte en op maat gemaakte inrichting in jouw bedrijfswagen? Kijk dan vandaag nog op onze website voor de mogelijkheden (klik hier) of maak een vrijblijvende afspraak bij een van de Bott gecertificeerde inbouwcentra (klik hier).

Tot snel!


Laden
Laden